Bilde: Karl Erik Arnesen Foto:Tomas Rolland

Korona-tiltakene

Det ble ingen Harstadkonferanse i 2021 på grunn av Korona.. Den 21.januar neste år planlegges den 22. utgaven av landsdelens eldste og største næringslivskonferanse.- Vi har klar tidenes største og mest innholdsrike program og salget er kommet godt i gang. Vi får håpe korona-tiltakene virker slik at vi kan få gjennomført slik vi har planlagt. Det sier Karl Erik Arnesen som er styrmedlem i Harstad profileringspool og leder av Programkomiteen for Harstadkonferansen.

Aktuelt tema og spennende innledere

-Vi har aldri hatt så mange innledere som denne gangen. Hele 14 innledere, tre kulturinnslag og prisutdeling skal fylle dagen. Programkomite og produsent Rolf Olsen har gjort en strålende jobb. Vi gleder oss til å få gitt innhold og inspirasjon til temaet «De små byers store mulighet».  Med innledere som Næringsminister Vestre, tidligere kulturminister Abid Raja, Glimts mental trener Bjørn Mannsverk, et spennende panel om det nord-norske dilemma, eksempel-byene Mo og Skien/Porsgrunn, kulturguruen Pellegrino Riccardi, leder av juryen for Norges Mest attraktive byer Alexandra Algard, hjerneprofessor Ole Petter Hjelle, CC Cowboy-vokalist Magnus Grønneberg og  tidligere Stoltenberg-rådgiver Sindre Beyer, er det et skikkelig kobbel som er klar til å gi oss kunnskap og inspirasjon. Det sier Karl Erik Arnesen i Harstad profileringspool. Men vi er fullt klar over at det er utviklingen i pandemien som avgjør om den lar seg gjennomføre slik den er planlagt.

Alle får pengene tilbake ved avlysning

Hva skjer med de som er påmeldt til konferansen dersom dere må avlyse?

-Dersom det ikke blir konferanse  får de påmeldingsavgiften tilbake, blir den utsatt får de pengene tilbake om den nye datoen ikke passer.

Er det aktuelt å kjøre konferansen digitalt?

-Det blir vurdert, men vi ser problemer med å få budsjettet til å gå i hop uten påmeldingsavgiftene. Kostnadene blir stort sett de samme bortsett fra frokost og lunch til de påmeldte og noen andre mindre kostander som faller bort.Så vi tror det blir et vanskelig alternativ.

Når tar dere avgjørelsen?

-Vi jobber fortsatt for fullt med detaljer som skal gi dagen et ytterligere løft. Det gjøres i samarbeid med hotell, programledere, produksjonsteam og produsent. Samtidig  følger vi utviklingen i pandemien både nasjonalt og lokalt. Vi vil selvsagt gjennomføre konferansen bare dersom de nasjonale retningslinjer og de lokale smitteforhold gjør det mulig og trygt, sier Arnesen.