Grete Kristoffersen

Grete Kristoffersen

Utviklingsdirektør i Bodø kommune

Bodø tenkte nytt og ble Norges mest attraktive by

Grete Kristoffersen er utviklingssjef i byen som greide å snu noe svært negativt – nedlegginga av Bodø hovedflyplass – til en unik mulighet for å tenke nytt.

Et av de store prosjektene i byen, som for bare noen få år siden ble betraktet som en forblåst soveby, men som tidligere i år ble kåret til Norges mest attraktive by, er å flytte flyplassen. Prosjektet Ny by – ny flyplass, beregnet å koste over 10 milliarder kroner, er bare noe av det som har gitt Bodø vind i seilene.

I de første skissene av den nye bydelen er det tegnet inn en ny flyterminal og et gedigent område nærmest sentrum er avsatt til boliger. Området lenger ut, der Forsvaret har sine anlegg i dag, er avsett til næring. Og utenfor Hernesskagen og Langstranda er det fylt ut 700-800 dekar til rullebane, ny havn og ny jernbanestasjon.

­– Kristoffersen, som er leder for 30 medarbeidere i utviklingsenheten i Bodø kommune, har svært mange spenstige prosjekter på gang i Nord-Norges nest største by. De har blant annet satt seg som mål å bli verdens smarteste by, og har greid å lokke ei gruppe med stedsutviklingseksperter fra FN til å jobbe konkret med utvikling av Bodø. De har greid å tenke nytt og gripe muligheten som bød seg da Forsvaret bestemte seg for å legge ned sin virksomhet, sier prosjektlederen for Harstadkonferansen, Børge Hoseth.

Han er svært fornøyd med at Kristoffersen ønsker å komme til Harstadkonferansen for å fortelle om hvilke erfaringer hun har gjort etter at hun forlot stillingen som direktør for Tromsøregionens næringsforening. Denne uka ble det for eksempel klart at Bodø kommune, Bodø Næringsforum og Bodø Gårdeierforening danner et aksjeselskap for å få mer liv i sentrum.

– Vi i Bodø er gode på samarbeid. Vi får ting til, og vi blir lagt merke til. At Bodø er kåret til Norges mest attraktive by, er bare ett eksempel på det, sier Kristoffersen til Avisa Nordland.

Fakta:

  • Grete Kristoffersen er utdannet statsviter og økonom, og har bakgrunn fra næringslivet, blant annet som direktør i Næringsforeningen i Tromsø. Nå er hun utviklingsdirektør i Bodø kommune, som hun kaller Norges mest spennende jobb. Kristoffersen brenner for by- og regionutvikling, og er opptatt av å skape gode samarbeid mellom kommune, næringsliv, innbyggere og kunnskapsmiljøer.