Sunniva Rose

Stiletthæler eller kjernefysikk?
Ja takk, begge deler!

Stiletthæler eller kjernefysikk? Ja takk, begge deler!

Sunniva Rose er kjernefysikeren, rosabloggeren, eks-danseren og småbarnsmoren som ønsker å sette fordommene våre på prøve.

Da hun var liten, trodde Sunniva at hun skulle bli danser «når hun ble stor». Da hun fylte 17, gjorde hun en helomvending: Det var fysikk hun skulle studere. Hun hoppet av ballettlinjen, og snart gikk veien til Blindern. Men studiene i fysikk svarte ikke til forventningene. Hun strøk til eksamen, og hun spurte seg selv: Er jeg virkelig så dum? Ikke følte hun seg som en fysiker heller, det var liksom ikke plass for henne, der hun gikk med vesken full av lipgloss, med høye hæler og med jobb som danselærer på si.

Men Sunniva knekte koden: Hun fikk sin doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo, med en avhandling om grunnstoffet thorium. Nå har hun hoppet av fra akademia, og jobber i dag som privatpraktiserende formidler av forskning og teknologi, gjennom bloggen sunnivarose.no, podcast-serien lørn.tech, opptredener i radio og TV og populærvitenskapelige foredrag om kjernekraft, forskning og fordommer.

Sunniva Rose omtaler seg selv som en rosanerd: kjernefysikeren med utslått, midjelangt hår, store perleøredobber, rosa lipgloss og 13 centimeter høye hæler. Hun skiller seg ut, har møtt motgang og har erfart at den du er i dag, definerer ikke hvem du er i morgen.

Sunniva gleder seg til å fortelle Harstadkonferansen om motgang og medvind, fordommer og frykt, fall og fremgang.


FAKTA:

Harstadkonferansen arrangeres for 20. gang 25. januar 2019. Konferansen er har vært utsolgt de siste årene med 420 deltakere fra privat og offentlig sektor. Harstadkonferansen er landsdelens eldste næringslivskonferanse og er kjent for å holde høyt faglig nivå. Hittil har det medvirket mer enn 120 innledere fra 12 nasjoner. Konferansen som også byr på frokost, lunsj, kultur og utdeling av Seire ved å dele-prisen er kjent for sin feelgood-stemning.

PÅMELDING
PROGRAM