Når vi har alt- og det ikke er nok -det nord-norske dilemma

Sparebanken Nord-Norge har vært med Harstadkonferansen som hovedsponsor siden oppstarten i år 2000. De har ofte levert «Rikets tilstand» gjennom tall og prognoser som er kjent fra deres Konjunkturbarometer. Denne gang kommer de ennå sterkere.

Paneldiskusjon om vårt dilemma

-Tall og prognoserer kjent fra vår Kunnskapsbank så vi ønsker å utdype de sett fra ulike ståsteder, sier Bjørn Tore Markussen som er Konserndirektør i SNN.- Vår kommunikasjonssjef Stein Vidar Loftsås skal lede et panel som består av Hanne Lundberg fra Gratanglaks, en ung stemme, Marta Johanne Pedersen, fra Ballstad og undertegnede som er konserndirektør for Innovasjon og Forretningsutvikling i Sparebanken Nord-Norge.

En av verdens topp 10 globale teknologiledere

Bjørn Tore Markussen Bjørn Tore Markussen er Konserndirektør i SNN og kom til  SNN  fra Aker og World Economic Forums havteknologisenter C4IR Ocean. Før dette ledet han DNV GL sin industrielle dataplattform innenfor maritim og havindustrier, den heter www.veracity.com. I 2018 ble Markussen rangert som en av topp 10 globale teknologiledere. Han har hatt  jobber, og jobbet ut fra Amsterdam, Beijing, Singapore og  Kuala Lumpur. Bjørn Tore er født i Sallangen, utdannet fra Kriggskolen og Forsvarets høgskole med tilleggsutdannelse innen teknoligi, ledelse og økonomi fra Universiteter i Oslo, Berkley USA og Lausanne Sveits. Bjørn Tore er kjent som en meget stor nord-norge patriot.

Hanne Lundberg fra Gratanglaks vil vil utvikle bærekraftig matproduksjon

Hanne Lundberg Lundberg-familien er en av de sterke familebedriftene for havbruk i Sør-Troms. Bedriften ble etablert i 1918 og drives nå av Tore(57) som er i andre generasjon og søstrene Monica ( 30) og Hanne(26) som er tredje generasjon.Mathias på 23 år er fortsatt under utdannelse. De driver en bedrift med over 300 millioner i omsetning og svært sterke drøye 30 prosent i resultatgrad som gir 100 millioner i årlig resultat.

Nå har Gratanglaks sammen med Kleiva Fiskefarm og Bemlotech utviklet et pionerprosjekt kalt Øymerd. Det er tre gigantmerder med betongrammer på 132 meter. De har benyttet teknologi fra offshorebransjen og har søkt åtte utviklingskonsesjoner til prosjektet slik at de kan satse de 700 millioner som prosjektet koster. Det kan skaffe 500 nye arbeidsplasser i regionen. Det skal bygges på Kværner og ha teknologi fra Bemlotech. Foreløpig har de bare fått fire utviklingskonsesjoner og har anket tildelingen.

Hanne som er født og oppvokst i Gratangen leder prosjektet og kommer til Harstadkonferansen og blir med i panelet som skal diskutere det nord-norske dilemma. Hun har en Barchelor i Havbruksdrift og ledelse fra Bodø.

Ung stemme med tro på nord

Martha Johanne Pedersen -Jeg har et stort hjerte for Nord-Norge og ønsker å være med å vise frem denne vakre landsdelen og alle mulighetene som finnes her, men som kanskje ikke alltid er like tilgjengelig og synlig. Det sier 22 år gamle Martha Johanne Pedersen fra Ballstad som blir i panelet på Harstadkonferansen  som skal diskuter det nord-norske dilemma; mange ledige jobber, men for få søkere.

Hun er for tiden student ved Norges Miljø og biovitenskapelige universitet i Ås. Hun fullførte barchelor i Energi og miljøfysikk i vår, og har nå tatt fatt på master i Fornybar energi. Hun fikk godt innsikt og gjorde seg bemerket gjennom deltakelse i prosjektet Unge Stemmer i regi av Sparebanken Nord-Norge (samfunnsløftet).

Meld deg på her:
https://harstadprofileringspool.hoopla.no/sales/744963687