Putte Svensson Sahlin

Entreprenør i særklasse

Putte – entreprenør og rebell i særklasse

Hultsfredsrebellen Putte Svensson Sahlin er kåret til ”Entrepreneur of the Year” i Europa. I Sverige har de også satt pris på mannen, som startet og drev den legendariske Hultsfredfestivalen i 24 år.

Putte Svensson er rebellen som ga råd til Danmarks regjering om hvordan de skulle utvikle sin opplevelsesindustri. Han er leder for ”Nettverket for opplevelsesindustri” i Sverige, og har mottatt flere priser for sin entreprenør-virksomhet, både i Sverige og Europa.

Sosial entrerpenør

– Putte er en av Sveriges viktigste sosiale entreprenører, en herlig inspirator som stiller spørsmål ved etablerte strukturer. Rett og slett et fantastisk forbilde, sier Fredrik Svensson i Rektorsakademien.

Siden han startet Hultsfredsfestivalen i 1986, har han erfart at møter med andre mennesker, og ikke minst samarbeid mellom mennesker, både er givende og nødvendig.

– Putte Svensson Sahlin har holdt flere TedX-foredrag, som er et kvalitetsstempel i seg selv. Vi var så heldige å få oppleve ham i Kristiansand tidligere i år, og foredraget var en opplevelse. Både tankevekkende, lærerikt og morsomt, sier produsent Børge Hoseth i Harstadkonferansen.

Europeiske priser

Som vinner av Narrenprisen – årets mest spennende entreprenør i Sverige, vinner av de EU-støttede prisene ”European Entreprize Award” og ”Entrepreneur Of The Year”, har Putte bevist at det går an å gjøre en forskjell, selv om en kommer fra et lite sted. Hultsfred har kun 5.000 innbyggere i hele kommunen, men takket være Hultsfredsfestivalen har de greid å få etablert Rock City, et bygg der forskning, utdanning, næringsliv og kultur er samlokalisert. Fra den spede starten, med 12 ansatte, er det i dag over 70 ansatte og en omsetning på 100 millioner kroner. I huset finnes det også 350 høgskolestudenter og en rekke ulike bedrifter, som sammen gjør at lille Hultsfred i dag er en utviklingsmagnet og en møteplass på høyt, internasjonalt nivå.

I dag eier og driver Putte Svensson Sahlin hotell Hulingen hjemme i Hultsfred