Heidi Thommesen

Bodø tenkte nytt, og ble Norges mest attraktive by

Næringssjefen erstatter utviklingssjefen

Næringssjef Heidi Thommesen i Bodø Kommune overtar stafettpinnen fra utviklingsdirektør Grete Kristoffersen.

– Med Thommesen har vi fått på plass en meget solid erstatning i programmet vårt. Som næringssjef i Bodø samarbeider hun tett med Kristoffersen, samtidig som hun har solid innsikt i næringslivets behov og ikke minst utfordringer. Heidi Thommesen er derfor den perfekte erstatteren for oss i denne sammenhengen, sier prosjektleder for Harstadkonferansen, Børge Hoseth

Heidi Thomessen, som er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor, var administrerende direktør i IT-selskapet PowerOffice før hun begynte i næringsseksjonen i Bodø kommune for knappe to år siden. Under Harstadkonferansen skal hun snakke om byutvikling og fortelle om de grep Bodø gjorde da de i 2012 fikk beskjed om at hovedflystasjonen skulle legges ned.

Bodø grep denne unike muligheten til å tenke nytt med begge hender. Bare fire år senere ble Bodø kåret til Norges mest attraktive by!

Et av de store prosjektene som er kommet som et direkte resultat av dette, er å flytte flyplassen. Prosjektet Ny by – ny flyplass, beregnet å koste over 10 milliarder kroner, er bare noe av det som har gitt Bodø vind i seilene.

I de første skissene av den nye bydelen er det tegnet inn en ny flyterminal og et gedigent område nærmest sentrum er avsatt til boliger. Området lenger ut, der Forsvaret har sine anlegg i dag, er avsett til næring. Og utenfor Hernesskagen og Langstranda er det fylt ut 700-800 dekar til rullebane, ny havn og ny jernbanestasjon.

­– Nærings- og utviklingsenheten i Bodø har svært mange spenstige prosjekter på gang. De har blant annet satt seg som mål å bli verdens smarteste by, og har greid å lokke ei gruppe med stedsutviklingseksperter fra FN – som aldri tidligere har jobbet nord for Tyskland – til å jobbe konkret med utvikling av Bodø. De har greid å tenke nytt og gripe muligheten som bød seg da Forsvaret bestemte seg for å legge ned sin virksomhet, sier Hoseth.