Harstad kino viser Hva vil folk si samme helg som Harstadkonferansen

Harstad kino viser Hva vil folk si samme helg som Harstadkonferansen

Kinosjef Helene Hokland setter opp Iram Haqs Oskar-nominerte film «Hva vil folk si» samme helg som Harstadkonferansen Iram skal fortelle historien bak og om filmen.

Hvordan hun med sin bakgrunn klarte å bli selvstendig og en av Norges fremste filmskapere. En sterk personlig historie, og en sterk film som konferansedeltakerne vil få se klipp fra for å understreke innholdet i hennes deltakelse på konferansen 25. januar.

En usedvanlig sterk film

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

HVA FILMANMELDERNE SIER:

Terningkast 6 “En film som treffer både hjertet og hjernen” – Cinema
Terningkast 6 “Maria Mozhdah er mektig imponerende” – Dagbladet
Terningkast 6 “En gripende film… sitter lenge igjen i kroppen” – NRK
Terningkast 6 “Følsomt drama med thriller-tendenser” – Lillehammer Byavis
Terningkast 6 “En kraftsalve av en film” – Filmmagasinet
Terningkast 5 “En nydelig, troverdig, velspilt, aktuell og viktig film” – Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 “En triumf for filmskaper Iram Haq” – VG
Terningkast 5 “En av årets beste norske filmer, og kanskje den viktigste” – Adressa
Terningkast 5 “Sterk, øm og nyansert” – Dagsavisen
Terningkast 5 “Intenst” – Bergens Tidende
Terningkast 5 “Uhyre sterk” – Kinomagasinet
“Et treffsikkert knyttneveslag … flere scener er til å gispe av” – Dagens Næringsliv

HVA VIL FOLK SI er et rørende og intenst drama om det vanskelige forholdet mellom en far og en datter. Det er fortellingen om en ung jente som må finne sin egen vei. Nisha spilles av 18 år gamle Maria Mozhdah som gjør sin første store filmrolle. Faren spilles av Adil Hussain som har spilt i en lang rekke av indiske og internasjonale filmer, blant annet LIFE OF PI.

HVA VIL FOLK SI er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første spillefilm JEG ER DIN (2013) vant en rekke priser på filmfestivaler over hele verden. HVA VIL FOLK SI hadde sin internasjonale premiere i konkurranseprogrammet på Toronto filmfestival hvor den fikk strålende mottakelse fra internasjonal presse.

HVA VIL FOLK SI er en av Kinoklubbens utvalgte filmer denne høsten. Kinoklubbens utvalg om filmen:
“Den norske regissøren Iram Haq markerte seg med sin spillefilmdebut JEG ER DIN i 2013. Hun har en sjelden og viktig stemme i den norske filmfloraen, og nå er hun tilbake med den samfunnsaktuelle og personlige HVA VIL FOLK SI. Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Filmen handler om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å miste seg selv. Iram Haq har laget en film om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, og hun har mestret å fortelle historien på et varmt, personlig, sårt og ektefølt vis. En historie det er umulig å ikke bli sterkt berørt av. I hovedrollen som Nisha gjør 18 år gamle Maria Mozhdah en fantastisk debut som skuespiller.” – Christin Berg, programsjef i Nordisk Film Kino.


FAKTA:

Harstadkonferansen arrangeres for 20. gang 25. januar 2019. Konferansen er har vært utsolgt de siste årene med 420 deltakere fra privat og offentlig sektor. Harstadkonferansen er landsdelens eldste næringslivskonferanse og er kjent for å holde høyt faglig nivå. Hittil har det medvirket mer enn 120 innledere fra 12 nasjoner. Konferansen som også byr på frokost, lunsj, kultur og utdeling av Seire ved å dele-prisen er kjent for sin feelgood-stemning.

PÅMELDING
PROGRAM