Glimts mental-trener til Harstadkonferansen

Hvordan kan Bodø/Glimt utfordre Europa?

-Vi har sett Bodø/Glimts fremragende resultater og merket oss at mange peker på mental-trener , Bjørn Mannsverk, som en av årsakene til suksessen. Han har vært med siden Glimt rykket ned til nivå 2 i norsk fotball i 2016 og frem til de tok sølv i Tippeligaen i 2019 og første gull til Nord-Norge  på  høyeste nivå i Norge i 2020. Gull til nord for første gang siden Norges Fotballforbund ble stiftet i 1902. I høst har de utklasset storklubben og storbyen Roma. Det gjorde oss nysgjerrig på om det finnes mental-trening også for små byer som vil vokse, smiler Karl-Erik Arnesen som leder Harstad profileringspool sin Programkomite for Harstad-konferansen sammen med Linn Hvattum, Trine Solheim og Rolf Olsen.

Utdannet jagerpilot

Bjørn Mannsverk er utdannet jagerpilot og fløy i flere år F-16. Han har i mer enn 25 år med analyser og sikkerhetsarbeid og er i dag avdelinglsleder i konsulenstselskapet Advansia. Han har hatt for Nato, Forsvaret og SAS med mental trening. Han har ledet og håndtert kriser for det norske forsvaret i inn og utland. Han har vært med å planlegge operasjoner og øvelser for forsvaret. Han har en meget god evne til å analysere, forenkle og modellere kompliserte scenarier. Det danner grunnlaget for å kunne kommunisere. Iverksette og gjennomføre en systematisk plan. Dette bruker han i sitt virke på store prosjekter som Bjørvika for Advansia som er ledende konsulentselskap innen prosjekt og byggedelse. Advansia er et datterselskap av AFRY som til sammen har 16000 ansatte.

Frivillig mental trening

Mental trening i Glimt er frivillig. Det er 1-1 samtaler hver tredje uke med oppgaver mellom hvert møte. Det er også felles samlinger der også spillerne som ikke deltar på individuelle samtaler deltar. Samlingene handler om å dele erfaringer. Det har blant annet medført at Glimt som lag trener på en smartere måte. Flere av spillerne har også startet med meditasjon og yoga-trening. Fremgangen Kjetil Knutsen som trener har hatt med Glimt skyldes mange ting, men også at spillere og lag hele tiden har fokus på prestasjoner og forbedringer. Vegen til fremgang går gjennom kvalitesttreninger og i skadeperioder trener spillerne opptil tre ganger pr. dag. Det gjør at de blir raskere skadefri og de kan benytte skadeperioden til å forbedre spesielle styrker eller svakheter.

-Til syvende og sist handler små byers vekst om summen av det hver enkelt av oss, hver enkelt bedrift, hver enkelt organisasjon og kommunen får til. Derfor tror vi Mannsverks innledning kan sette oss på sporet av nye måter å tenke og forbedres oss på, sier Arnesen.