Bilde av Bente Sollid Storehaug

Bente Sollid Storehaug

Seriegründer, investor og mentor.

Fra dotcom-dronning til seriegründer

It-gründeren og styreveteranen Bente Sollid Storehaug kommer for å dele sin kunnskap og erfaringer med de som har vært så heldige å sikret seg billetter til landsdelens eldste og beste næringslivskonferanse; Harstadkonferansen.

På midten av 90-tallet startet Storehaug internettselskapet Digital Hverdag, et firma som senere fusjonerte med New Media Science og det børsnoterte selskapet Cell Network. Vinteren 2000 hadde markedsverdien på selskapet blitt hele 9 milliarder svenske kroner. Storehaug valgte å slutte som sjef for den norske avdelingen, solgte sine aksjer, og flyttet til Frankrike.

Imponerende CV
– Storehaug har imidlertid ikke hvilt på sine laurbær etter dette salget, snarere tvert om. I tillegg til å ha startet et titalls nye bedrifter, har hun jobbet som rådgiver for en rekke selskaper og ministre, og har lang og bred erfaring fra norske styrerom. Hun er i dag styreleder i det internasjonale IT-selskapet Dot GLOBAL og styremedlem i blant annet mediekonsernet Polaris Media, som blant annet eier Harstad Tidende, sier prosjektlederen for Harstadkonferansen, Børge Hoseth.

Storehaug er i dag blant annet administrerende direktør i ESV Digital, Nordic, og jobber med datadrevet attribusjon og personaliseringsteknologier. Hun er mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge, styreleder og medeier i start-up selskapene Dot GLOBAL, Cloudnames og EnerWE AS og medlem av regjeringens næringspolitiske råd. Hun har dermed solid erfaring på mange områder og det er derfor lurt å lytte til rådene som Storehaug kommer med.

Gjedda i sivet
– Digitalisering, robotisering og kunstig intelligens destruerer produkter, yrker og bransjer. Kapitalismen er nådeløs slik, som ei gjedde i sivet. I tider med store endringer kan det også være besnærende å tro at alle skal bli innovatører på oppstartsbedriftenes premisser. Slik er det nødvendig vis ikke. Store virksomheter har mange hensyn å ta. En lettbeint oppstartsbedrift kan løpe en risiko tradisjonelle virksomheter ikke kan ta. Ifølge Menon Business Economics er det bare én av ti oppstartsselskaper som lever godt og fortsatt vokser ni år etter at de startet. Det i seg selv forklarer hvorfor tradisjonelle virksomheter ikke bare skal adoptere en start-ups kultur og risikovilje uten å blunke, skriver Storehaug på sin blog på DNgründer.

Harstadkonferansen arrangeres i Vågsfjordens perle 20. januar. Tidligere har vi lansert tre innledere som alle er blant de ypperste i Skandinavia, enn si på det internasjonale markedet.
Fremtidsforsker Stefan Hyttfors, kulturgründer Pär Johansson og irske Ken Hughes. Felles for de tre er at de er enere på sine felt, dyktige gründere, som også holder fabelaktige foredrag.

Se hele programmet 2017 [lenke]