Nordic hall

19.01.2024

19.01.2024

Henrik Syse

Forsker ved Institutt for fredsforskning og professor II ved Oslo Nye Høyskole.
Hva er egentlig tillit? Hva skal vi med det? Få om noen har tenkt mer på dette enn nettopp Henrik Syse. Han er professor i filosofi, forfatter, forsker og foredragsholder som har viet mye av sitt liv til nettopp tillit.
Om Henrik Syse

Henrik Syse er en kunnskapsrik, religiøs og svært reflektert mann som kan mye om mangt, blant annet tillit. -Dette blir garantert kjedelig, tenker du kanskje da. Men frykt ikke. Han er en svært ettetraktet foredragsholder nettopp på grunn av sin kombinasjon av dyp kunnskap og lun humor. På denne måten evner han å forklare svært komplekse temaer på en måte som gjør at vi alle kan forstå det bedre.

Foredragene til Henrik bærer preg av at han er minst like fascinert av Rowan Atkinson som han er av Aristoteles. Han snakker også gjerne om The Beatles, The Beach Boys og andre temaer fra populærmusikkens verden, og han har gjennom årene hatt en rekke opptredener med musikere og sangere som Anne Vada og Christian Ingebrigtsen. Også holder han jevnlig andakter på NRK-Radio, er søndagsskolelærer – og var i sin tid hyppig gjest i radioprogrammet Herreavdelingens Platesjappe, der han, Finn Bjelke og Yan Friis snakket om The Beatles og filosofi. På Harstadkonferansen skal han fokusere på tillitsbegrepet: hva det er, hva som truer vår tillit, og ikke minst hva som skal til for å bygge og opprettholde tillit. Dette blir garantert lærerikt, og ikke minst artig.