Bilde: Karl Erik Arnesen Foto:Tomas Rolland

Fornøyd med åpnings-salget

Karl Erik Arnesen i Harstad profileringspool er godt fornøyd med åpnings-salget på Harstadkonferansen 21. januar.-Vi har lansert tema, ny arena, to programledere og seks innledere og vil fortsette lanseringene kommende helg. Det er gledelig at billettsalget kom i gang umiddelbart når vi åpnet det på Hoopla. Tema om «små byers muligheter» til vekst treffer tydeligvis godt. Vi skal belyse det både for kommuner, bedrifter og enkeltpersoner. ,sier Arnesen som også lover frokost, lunsj, kultur, prisutdeling og  mulighet for mange gode samtaler folk imellom.

Hvorfor tror du tema treffer så bra?

-De fleste småbyer og mindre steder har stort sett de samme utfordringene. Det finnes mange spennende jobber, men for få søkere. Undersøkelser under pandemien ser imidlertid ut til å forsterke en trend som startet noe før pandemien slo inn:unge folk vil gjerne bo i mindre byer. Men de har mange behov og ulike krav som byer som skal tiltrekke seg ungdom må levere på.

Hva er det vinnerbyer må levere på?

-Det er ulike ting og de skal belyses gjennom fakta, erfaringer og ulike eksempelbyer.

Handler det også om hva bedrifter og enkeltpersoner kan bidra med for å få tilflytting?

-Ja, det begynner med hver enkelt og vi har med oss både markedsførere, mental trener og hjerneprofessor. Jo, her blir det mye kunnskap og ideer å hente, sier Arnesen som oppfordrer det offentlige, bedrifter og enkeltpersoner om å melde seg på.

Meld deg på her:
Foto: Tomas Rolland