Prisbelønnede Anne Beate Hovind kommer til Harstadkonferansen

Foto: Aftenposten

Alt handler om mennesker!

Hun var prosjektdirektør for nye Gardermoen og nå er hun en Prosjektdirektør for Oslos nye bydel i Bjørvika.
– Jeg er en oversetter mellom kaos og orden, sier Anne Beate Hovind som kommer til Harstadkonferansen for å snakke om at alt egentlig handler om mennesker.

Vant kulturpris

Hovind vant Oslo bys Kulturpris for sitt omfattende arbeid med å plassere kultur, kunst og mennesker som viktige bestand-deler i all byutvikling. Hun motiverte 22.000 ansatte fra 1200 firma i over seks år på nye Gardermoen. Utbyggerne på Gardermoen hadde skandalen på Heathrow terminal 5 frisk i minne da 34 kansellerte flyvninger, tusenvis av ansatte og reisende ikke fant parkeringer og 20.000 kofferter fant ikke sine eiere. Årsaken til skandalen ble oppsummer i en kort setning: It is all about the people. Så mandatet til Hovind var: sørg for god kommunikasjon og opplæring og sørg for at alle 22.000 er på samme sted.

Kunst, kultur og næring

Den uredde innovasjonseksperten leder nå arbeidet med å utvikle bydelen Bjørvika i Oslo med å få til samspillet mellom kunst, kultur og næring. Hun har jobbet i mer en et tiår i akkurat dette grensesnittet. Men Anne Beate Hovind gjør mye mer slik hun har gjort siden hun som ungdom var med å starte opp opprustingen av Nyksund. Hun har startet teaterbåt. Hun har dyrket korn i Bjørvika. Hun har et helt spesielt og internasjonalt spektakulært prosjekt om «Future library» der hun får forfattere fra hele verden til å begrave sine historier som skal graves opp om hundre år.


FAKTA:

Harstadkonferansen arrangeres for 20. gang 25. januar 2019. Konferansen er har vært utsolgt de siste årene med 420 deltakere fra privat og offentlig sektor. Harstadkonferansen er landsdelens eldste næringslivskonferanse og er kjent for å holde høyt faglig nivå. Hittil har det medvirket mer enn 120 innledere fra 12 nasjoner. Konferansen som også byr på frokost, lunsj, kultur og utdeling av Seire ved å dele-prisen er kjent for sin feelgood-stemning.